Demo aanvragen

SAP Tijdregistratie | Sage | Instructies | Ervaring | Mobiel | App | Alternatieven

SAP & Sage tijdregistratie » Instructies, ervaringen & alternatieven

Grafik der plano Schnittstellen zu SAP

Om economische en juridische redenen is tijdregistratie van groot belang voor bedrijven. Een professionele aanpak is essentieel en is tegenwoordig gebaseerd op software van hoge kwaliteit. SAP en Sage worden hier herhaaldelijk genoemd als gevestigde softwareoplossingen. Hoewel tijdregistratie kan worden vereenvoudigd met de juiste software, is het geen gegarandeerd succes. Het is daarom belangrijk dat je jezelf vertrouwd maakt met tijdregistratie via SAP, Sage en dergelijke.


Inhoud

↓ Definitie: Tijdregistratie via SAP en Sage
↓ Wat tijdregistratie met SAP zo speciaal maakt
↓ Hoe tijdregistratie werkt met Sage
↓ Dit zijn de voordelen van professionele tijdregistratiesoftware
↓ Deze alternatieven voor Sage en SAP zijn beschikbaar voor tijdregistratie
↓ Checklist: wat belangrijk is bij het vergelijken van tijdregistratiesystemen
↓ 5 tips voor het gebruik van tijdregistratiesoftware
↓ Welk is het beste tijdregistratiesysteem?
↓ Hoe werkt tijdregistratie via de app?
↓ Wat kost tijdregistratiesoftware?
↓ Welke wettelijke bepalingen zijn van toepassing op tijdregistratie?

 

 


Definitie: Tijdregistratie via SAP en Sage

SAP en Sage zijn twee moderne tijdregistratiesystemen. Software, online tools en apps kunnen hier bijvoorbeeld worden gebruikt om een einde te maken aan chaotisch papierwerk. In deze gevallen hebben we het over oplossingen voor digitale werktijdregistratie die voldoen aan de wettelijke vereisten en die ook kunnen dienen om de efficiëntie te verhogen.

 

 


Wat tijdregistratie met SAP zo speciaal maakt

Op het gebied van professionele bedrijfssoftware is SAP een van de toonaangevende leveranciers. Er zijn verschillende modules voor verschillende bedrijfsbeheertaken beschikbaar. SAP tijdregistratie is een van deze tools die zorgt voor een gemakkelijke en betrouwbare registratie van werktijden en aanwezigheid. Het systeem registreert ook kostenplaatsen en externe loontypes.

SAP tijdregistratie kan gebruikt worden om verschillende arbeidstijdenmodellen automatisch te registreren. Ook maakt het een efficiënte loonadministratie mogelijk, aangezien een overeenkomstige interface zorgt voor een naadloze verbinding met de SAP loonmodule. Er zijn een aantal uitbreidingen beschikbaar die de functionaliteit verhogen en bijvoorbeeld zorgen voor de verzending en archivering van urenstaten. Dit is een webgebaseerde cloudoplossing die vanaf elk eindapparaat en vanaf elke locatie kan worden bediend.

 

 


Hoe tijdregistratie werkt met Sage

Het Britse softwarebedrijf Sage Group staat bekend om zijn professionele en uitgebreide ERP-software. De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning, wat betekent dat de software is gericht op operationele resourceplanning. Complete oplossingen zijn hier gebruikelijk en omvatten verschillende modules zoals tijdregistratie.

Tijdregistratie door Sage is nauwkeurig, eenvoudig, efficiënt en voldoet aan de wettelijke voorschriften. Integratie in het uitgebreide systeem is een groot voordeel en maakt gegevensuitwisseling eenvoudig dankzij de gecentraliseerde database. Ook naadloze aanwezigheidscontrole en projectgerelateerde analyses zijn een kenmerk van de prestaties van Sage tijdregistratie. Omdat tijdregistratie online kan worden uitgevoerd, is het systeem niet gebonden aan een specifieke locatie. Werkuren thuis of in het veld, bijvoorbeeld, kunnen gemakkelijk worden geregistreerd.

 

 


Dit zijn de voordelen van professionele software voor tijdregistratie

Lange tijd waren mechanische prikklokken en urenbriefjes de manier om de tijd in het bedrijf te registreren. Digitalisering heeft dit ingrijpend veranderd. Veel bedrijven ondergaan momenteel radicale veranderingen en integreren steeds meer digitale oplossingen. De volgende voordelen van professionele software voor tijdregistratie zijn de moeite waard:

 • geen chaotisch papierwerk
 • duidelijke tijdregistratie
 • hoge mate van flexibiliteit
 • werktijdregistratie volgens wettelijke bepalingen
 • beschikbaarheid van actuele en nauwkeurige informatie over werktijden

 

 


Deze alternatieven voor Sage en SAP zijn beschikbaar voor tijdregistratie

Bij het zoeken naar de juiste tijdregistratiesoftware komen bedrijven onvermijdelijk SAP en Sage tegen. De softwareoplossingen bevatten speciale modules voor tijdregistratie. Hoewel een terugkeer naar pen en papier niet langer een moderne optie is, zijn er nog wel enkele alternatieven. Programma’s voor tijdregistratie worden aangeboden door:

 • plano
 • Papershift
 • TimeTac
 • Crewmeister

 

 


Checklist: wat is belangrijk bij het vergelijken van tijdregistratiesystemen?

Zelfs als bedrijven bij de introductie van een digitaal tijdregistratiesysteem alleen SAP- en Sage-oplossingen overwegen, zullen ze uiteindelijk een keuze moeten maken. Een gedetailleerde vergelijking van de software is altijd noodzakelijk. De volgende checklist laat zien wat essentieel is:

 • Gebruiksgemak
 • Functieomvang
 • Flexibiliteit
 • Systeemaansluiting
 • Ondersteuning
 • Dat de software up-to-date is
 • Wettelijke conformiteit
 • Kosten

 

 


5 tips voor het gebruik van tijdregistratiesoftware

Tegenwoordig is moderne tijdregistratie gebaseerd op een geschikte softwareoplossing. Routinetaken kunnen dus worden geautomatiseerd, terwijl tegelijk werktijden duidelijk worden georganiseerd. Als bedrijven tijdregistratieprogramma op de juiste manier gebruiken kunnen ze er maximaal voordeel uithalen. De volgende tips kunnen helpen:

 • Zorg ervoor dat de tijdregistratiesoftware compatibel is met het andere gebruikte softwaresysteem
 • Zorg ervoor dat de functies voldoen aan de vereisten van uw bedrijf
 • Gebruik vergelijkingen om een overzicht te krijgen van de verschillende aanbieders van tijdregistratie
 • Kies bij voorkeur een tijdregistratiesysteem met een serverlocatie in Duitsland of de EU
 • Profiteer indien mogelijk van een gratis demonstratie om vrijblijvend kennis te maken met de software

 

 


Wat is het beste tijdregistratiesysteem?

Vergelijk de aanbieders van verschillende tijdregistratiesystemen en kies de software die aan jouw eisen voldoet. Een goede leverancier biedt de mogelijkheid tot een gratis demonstratie en adviseert je over de vereisten en implementatie van een tijdregistratiesysteem.

 

 


Hoe werkt tijdregistratie via de app?

Mobiele oplossingen zijn onmisbaar geworden bij tijdregistratie, zodat nu ook apps vaak worden gebruikt. Tijden hoeven niet op de pc of bij de terminal in het bedrijf te worden geregistreerd, maar kunnen ook gemakkelijk onderweg worden ingevoerd via smartphone of tablet. Een mobiele oplossing voor tijdregistratie biedt veel flexibiliteit voor medewerkers en heeft ook het voordeel dat er in theorie geen hardware zoals bv. een terminal nodig is. Behalve tijdregistratie bieden intuïtieve en moderne oplossingen ook opties voor het betrekken van medewerkers. Zo dragen ze in belangrijke mate bij aan meer tevredenheid.

 

 


Wat kost tijdregistratiesoftware?

Het gebruik van professionele tijdregistratiesoftware brengt natuurlijk een investering met zich mee. Afhankelijk van de software en de leverancier moeten bedrijven een eenmalig bedrag betalen of een abonnement nemen met terugkerende betalingen. Hoewel dit laatste leidt tot lopende kosten, worden de totale kosten gespreid over een langere periode. De specifieke kosten van tijdregistratiesoftware kunnen echter niet globaal worden vastgesteld. Het aantal functies, het aantal medewerkers en ook de integratie in een compleet personeelsbeheersysteem zijn doorslaggevende factoren.

 

 


Welke wettelijke bepalingen gelden er tijdregistratie?

Een modern tijdregistratiesysteem moet niet alleen een handige en volledige tijdregistratie garanderen, maar ook voldoen aan de wettelijke vereisten. Sinds het arrest van het EHJ en de bevestiging door de Duitse Beroepsinstantie, is de verplichting tot tijdregistratie onbetwistbaar. Deze moet volledig, betrouwbaar en objectief zijn, en ook de gegevensbescherming moet in acht worden genomen. Een geschikte oplossing voldoet aan deze eisen en maakt de personeelsprocessen voor bedrijven eenvoudiger.

 


Samenvatting

Naast SAP en Sage zijn er andere softwareoplossingen op het gebied van moderne tijdregistratiesystemen. Tijdregistratie van plano kan worden aangepast aan de specifieke eisen van bedrijven – ongeacht de bedrijfstak en het aantal medewerkers. plano is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en biedt je medewerkers een reeks opties om werktijden en voorkeuren zelf te beheren en te organiseren.

 


Wil je meer weten?

Ga voor meer informatie over onze software voor tijdregistratie en toepassingen naar:

→ Tijdregistratie van plano

We zijn er voor jou

Heb je vragen over onze oplossingen?
We helpen graag.
"*" geeft verplichte velden aan
Frau macht ein Herz mit ihren Händen

Leuk dat je een demo aanvraagt!

Vind bij ons de beste oplossing voor je bedrijf.
Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende productdemonstratie.
"*" geeft verplichte velden aan

Support Ticket

"*" indicates required fields

Short description of your problem / enquiry
Name*
E-Mail*
How would you rate the urgency / severity of your enquiry?

Please fill in all fields marked with * before submitting the form.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zet een stap naar plano

We zijn blij dat u onze partner wilt worden.
Laten we contact opnemen en uw ideeën bespreken.

"*" indicates required fields

Naam*
E-mailadres*

Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leuk dat je ons wil ontmoeten op het event!

Maak nu een afspraak en bezoek ons op onze stand!

"*" indicates required fields

Naam*
E-mailadres*

Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leuk dat je wil solliciteren!

Vind bij ons de baan waar jij blij van wordt.
Solliciteer nu online en we nemen contact met je op!

"*" indicates required fields

Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
E-mailadres*
Drop files here or
Accepted file types: pdf, Max. file size: 5 GB.
  Motivatiebrief, CV & andere documenten als PDF.

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Leuk dat je ons wil ontmoeten op de Roadshow!

  Registreer je nu voor onze Roadshow bij jou in de buurt.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*
  Blijf je 's avonds mee-eten?

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Leuk dat je ons wil ontmoeten op de plano Campus

  Registreer je nu voor de plano Campus.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Great to have you here

  Work with us to find the best solution for your company too.
  Make an appointment now for a free, no-obligation product demo.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.