Demo aanvragen

Personeelsplanning software / programma voor banken en verzekeringsmaatschappijen - automatische dienstroosters

Meer over personeelsplanning voor banken & verzekeringsmaatschappijen

 • Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn de kern van het financiële systeem en de financiële infrastructuur. Het is dus essentieel om voldoende competente medewerkers beschikbaar te hebben voor de verschillende diensten richting klanten. Een goede klantenservice is uiterst belangrijk voor banken en verzekeringsmaatschappijen, en daarom hebben HR-processen een hoge prioriteit. Tegelijkertijd spelen voor elk bedrijf in de financiële sector economische aspecten een centrale rol.

  Als het gaat om personeelsplanning of andere HR-processen in de financiële wereld, wordt er gezocht naar de juiste balans. Aan de ene kant is een onberispelijke klantenservice een must, aan de andere kant moet de inzet van personeel wel efficiënt zijn. Professionele personeelsplanning-software biedt waardevolle ondersteuning. Een geschikt systeem zoals plano WFM kent de branchespecifieke eisen en zorgt voor optimaal workforce management binnen banken en verzekeringsmaatschappijen.

 • Bij het huidige tekort aan geschoolde arbeidskrachten, denken velen eerst aan de gezondheidszorg, aangezien dit de laatste tijd goed zichtbaar is geworden. Het tekort aan medewerkers treft echter bijna alle sectoren en vormt ook een aanzienlijke belasting voor de financiële sector. Banken en verzekeringsmaatschappijen kampen met een ernstig personeelstekort omdat hun activiteiten afhankelijk zijn van een perfecte, maar zeer arbeidsintensieve klantenservice.

  De arbeidsmarkt verandert en werkgevers moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Er is vaak een gebrek aan jong talent nu medewerkers die al lang in dienst zijn met pensioen gaan. Verwacht wordt dat de financiële sector de komende jaren veel medewerkers verliest en dat het tekort aan goede geschoolde arbeidskrachten steeds nijpender wordt. Banken en verzekeringsmaatschappijen die hun activiteiten niet willen beperken of voor hun voortbestaan vrezen, moeten vandaag nog actie ondernemen.

  Het imago van werkgevers speelt een doorslaggevende rol in de strijd tegen dit tekort aan personeel in de financiële wereld. Banken en verzekeringsmaatschappijen die zichzelf goed presenteren slagen erin nieuw personeel te werven en de loyaliteit van hun medewerkers te vergroten. Neem de juiste maatregelen om het tekort aan arbeidskrachten in je bedrijf effectief tegen te gaan. Moderne software met geïntegreerde AI-technologie levert een belangrijke bijdrage. Apps voor medewerkers, zoals onze myplano, zorgen ervoor dat medewerkers zich betrokken voelen bij het plannen van diensten. Wensen voor werktijden of aanvragen van vakantiedagen kunnen met één druk op de knop worden gedaan via de smartphone. Dit leidt tot een eerlijke personeelsplanning die past bij het privéleven van medewerkers en tegelijk voldoet aan de bedrijfsdoelstellingen.

 • Kunstmatige intelligentie (AI) tovert geen medewerkers tevoorschijn, maar het kan wel helpen bij het creëren van aantrekkelijke werkomstandigheden. Een transparante personeelsplanning is het begin en verder helpt een zekere mate van flexibiliteit met betrekking tot vakanties en het ruilen van diensten. Door de veranderde situatie op de arbeidsmarkt kunnen afgestudeerde medewerkers kiezen uit meerdere vacatures en veranderen ze sneller van werkgever dan een paar jaar geleden. Banken en verzekeringsmaatschappijen kunnen hier hun voordeel doen met een automatische personeelsplanning met maximale transparantie en employee self service. Dit overtuigt niet alleen nieuwe medewerkers, maar wordt ook als positief ervaren door bestaande medewerkers.

  Verzekeringsmaatschappijen en banken die leegloop willen voorkomen, bieden hun medewerkers goede arbeidsomstandigheden. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om respect, erkenning en inspraak. Eerlijke en AI-ondersteunde personeelsplanning vormt een solide basis en bevordert de tevredenheid van medewerkers. Dit zal banken en verzekeringsmaatschappijen helpen het tekort aan arbeidskrachten terug te brengen en concurrerend te blijven.

Mann mit Laptop verweist auf KI in der Dienstplanoptimierung

Personeelsplanning voor banken en verzekerings-maatschappijen

Optimale inzet van medewerkers in je service center.
Voor een eersteklas klantenservice.

DEMO AANVRAGEN
BRISTOL
oba
Roessingh
AS Watson
LUCARDI
transavia

Verbeter de klantenservice met eerlijke dienstroosters

Voor banken en verzekeringsmaatschappijen is een perfecte klantenservice essentieel. Zorg voor een optimale en eerlijke dienstroosterplanning.

Met plano kun je de werktijden van je medewerkers optimaal en eerlijk plannen. Zorg voor een eerlijk verdeelde werkdruk die geen enkele medewerker bevoordeelt of benadeelt. Houd bij het plannen automatisch rekening met de wensen van je medewerkers (voor bijv. diensten en vakanties) en zorg met één druk op de knop voor gelijke kansen en een eerlijke verdeling van de werkzaamheden.

Flexibel reageren op last-minute veranderingen

Een plotselinge toename van het aantal bellers naar het service center van de verzekeringsmaatschappij? Blijf altijd flexibel met plano en reageer in realtime op onverwachte gebeurtenissen. Voer last-minute aanpassingen door en vang schommelingen in de personeelsbehoefte snel en eenvoudig op. Hierdoor kun je op elk moment inspelen op de behoeften van je klanten, de klanttevredenheid verbeteren en dure overuren of inactiviteit vermijden.

Macbook mit plano Roster Headset

Eerlijke dienstroosters voor tevreden medewerkers

Aan de balie, aan de telefoon of virtueel: Met plano WFM kun je de medewerkers zo inplannen dat je het juiste personeel op het juiste moment op de juiste plaats hebt. Wensen en voorkeuren van je medewerkers worden eerlijk opgenomen in de dienstroosterplanning en vergeleken met de vaardigheden, beschikbaarheid en operationele en wettelijke requirements. Met AI-ondersteuning worden medewerkers toegewezen aan de juiste diensten en taken binnen de klantenservice en met een druk op de knop wordt een eerlijk en efficiënt dienstrooster gemaakt – transparant, flexibel en veilig.

plano Roster Skills
myplano used on iPhone

AI-technologie

Wij maken het makkelijk: jij levert je wensen en eisen aan en onze AI-ondersteunde software doet de rest.

Onbeperkt

Wij zijn er voor onze klanten. Ook na implementatie.

Op maat

Complex? Ja, graag! Onze flexibele standaardsoftware kan tot in het kleinste detail worden aangepast aan je wensen, ongeacht het aantal medewerkers, de sector of de complexiteit.

plano voor banken en verzekeringsmaatschappijen:
De voordelen

Het plano workforce management systeem is erg geschikt voor de requirements van banken en verzekeringsmaatschappijen.

Profiteer van de belangrijkste voordelen:

Test plano WFM gratis

Stel ons op de proef! We laten je live zien hoe effectief plano in de praktijk wordt gebruikt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Ons succes in cijfers

Wat onze klanten zeggen

1.000.000 gebruikers in 33 landen - Hoe we workforce management succesvol implementeren voor onze klanten

 • Testimonial Lucardi Juwelier

  “De plano solution geeft ons inzicht en overzicht op het gebied van urenregistratie en planning, zodat wij op een gebruiksvriendelijke manier in control kunnen blijven.”

 • Merem plano WFM

  “Met plano WFM zien we meerwaarde voor de medewerkers: zelf invloed uitoefenen op het rooster. En ook voor de managers: door inzicht pro-actiever kunnen sturen.”

 • Reinhard Rehm-Rink, nutzt Plano für DRK-Kreisverband Kassel-Wolfhagen e.V.

  “Met plano WFM hebben onze medewerkers nu de flexibiliteit om hun diensten te plannen op een manier die rekening houdt met hun persoonlijke omstandigheden. Geweldig!”

We zijn er voor jou

Heb je vragen over onze oplossingen?
We helpen graag.
"*" geeft verplichte velden aan
Frau macht ein Herz mit ihren Händen

Leuk dat je een demo aanvraagt!

Vind bij ons de beste oplossing voor je bedrijf.
Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvende productdemonstratie.
"*" geeft verplichte velden aan

Support Ticket

"*" indicates required fields

Short description of your problem / enquiry
Name*
E-Mail*
How would you rate the urgency / severity of your enquiry?

Please fill in all fields marked with * before submitting the form.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zet een stap naar plano

We zijn blij dat u onze partner wilt worden.
Laten we contact opnemen en uw ideeën bespreken.

"*" indicates required fields

Naam*
E-mailadres*

Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leuk dat je ons wil ontmoeten op het event!

Maak nu een afspraak en bezoek ons op onze stand!

"*" indicates required fields

Naam*
E-mailadres*

Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leuk dat je wil solliciteren!

Vind bij ons de baan waar jij blij van wordt.
Solliciteer nu online en we nemen contact met je op!

"*" indicates required fields

Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
E-mailadres*
Drop files here or
Accepted file types: pdf, Max. file size: 5 GB.
  Motivatiebrief, CV & andere documenten als PDF.

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Leuk dat je ons wil ontmoeten op de Roadshow!

  Registreer je nu voor onze Roadshow bij jou in de buurt.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*
  Blijf je 's avonds mee-eten?

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Leuk dat je ons wil ontmoeten op de plano Campus

  Registreer je nu voor de plano Campus.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Great to have you here

  Work with us to find the best solution for your company too.
  Make an appointment now for a free, no-obligation product demo.

  "*" indicates required fields

  Naam*
  E-mailadres*

  Vul alle velden met een * in voordat je het formulier verzendt.

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.